top of page

Darbas karantino metu



Pastarieji pusantrų metų mus privertė išmokti gyventi kitokiomis sąlygomis - mažiau patogiomis, ribojančiomis mūsų laisvę, žmogiškus poreikius ir neabejotinai paveikainčiomis mūsų psichinę sveikatą. Vieni prarado darbus, kiti atrado naujus, dar kiti mokėmės dirbti nuotolinėje erdvėje be kontakto ir su visiška priklausomybe nuo modernių technologijų.


Kas iš pradžių atrodė kaip komfortas - darbas iš namų, susitikimai zoom ir kitose panašiose platformose, laikui bėgant atvėrė nemalonią tokių darbo sąlygų pusę - praradome įproti bendrauti gyvai, mūsų poreikis žmogiškam kontaktui iš pradžių augęs staiga sumažėjo, o mes tapome pavaldūs kompiuteriams.


Išlaikyti stiprią ir motyvuotą komandą dirbant pandemijos sąlygomis yra nepaprastai sunku. Tai reikalauja ne tik vadovo pastangų, bet ir visos komandos, tačiau kaip tai padaryti kai kiekvienas iš mūsų susiduriame su skirtingais iššūkiais.


Tik kantrybė ir empatija rodoma vienas kitam gali padėti išlaikyti stiprią komandą. O nuo stiprios komandos priklauso ir kiekvieno komandos nario motyvacija, produktyvumas ir gebėjimas tęsti veiklą. Nors daugelis iš mūsų ir atradome būdus kaip prisitaikyti prie karantino sąlygų, tačiau vieno atsakymo, kaip mums seksis toliau tikriausiai nėra.


 

Mūsų Centras siūlo psichosocialinę pagalbą asmenims patiriantiems sunkumų įsidarbinant. Įgyvendindami Klaipėdos miesto savivaldybės inicijuotą Socialinę atskirtį patiriančių asmenų integracijos į darbo rinką projektą, siūlome miesto gyventojams registruotis į individualias konsultacijas dėl efektyvios darbo paieškos.


Projektas finansuojamas iš Klaipėdos miesto savivaldybės lėšų.

bottom of page