top of page

Kaip pasikeitė darbo paieškos pandemijos metu?


Tai, kaip iki šiol supratome darbo paieškas ir su kokiais iššūkiai pagrinde susidurdavome - pasikeitė. Pasaulį palietusi pandemija, kuri tęsiasi jau antrus metus privertė kiekvieną asmenį prisitaikyti prie pokyčių, nepatogumų, nuostolių, o neretam ir darbo praradimo.


Neabejotinai viena labiausiai paplitusių temų iškilusių pandemijos metu - įsidarbinimas. Kol dalis žmonių pratinosi prie darbo nuotoliniu būdu, kiti ieškojo naujų įsidarbinimo galimybių.


Gyvendami technologijų laikotarpyje, kuomet praktiškai viskas pasiekiama vieno mygtuko paspaudimu, pripratome prie patogumo naudotis internetu, telefonais, kompiuteriais, tačiau tik pandemijos krizė privertė kiekvieną darbdavį pasukti galvą, kaip pritaikyti ir perkelti visą organizacijos ar kompanijos veiklą į nuotolinę erdvę.


Nemažai žmonių vis dar neturi kompiuteirnio raštingumo gebėjimų, o kai kuriems tai yra itin didelis galvos skausmas, tačiau, kai nėra kitos išeities tenka prisitaikyti prie naujo gyvenimo būdo.


Darbo paieškos pandemijos metu neabejotinai apsunko, visų pirmą, nes dalis darbų, reikalavusių gyvo kontakto su klientais tiesiog išnyko ar tapo mažai paklausūs. Tuo tarpu kiti darbai pradėjo reikalauti įgūdžių, kurie iki tol ne visuomet buvo reikalingi - kompiuterio raštingumo.


Taip, įsidarbinti pandemijos metu įmanoma, tačiau daugeliui žmonių tai pareikalauja daugiau kantrybės, žinių ir įgūdžių tobulinimo, o gal net ir naujų gebėjimų ir kvalifikacijų įgijimo. Kol vieni darbai praranda paklausą, juos keičia kiti, reikalaujantys ne tik prisitaikymo prie technologijų, bet ir suteikiantys galimybę dirbti nuotoliniu būdu ar individualiai.



 

Mūsų Centras siūlo psichosocialinę pagalbą asmenims patiriantiems sunkumų įsidarbinant. Įgyvendindami Klaipėdos miesto savivaldybės inicijuotą Socialinę atskirtį patiriančių asmenų integracijos į darbo rinką projektą, siūlome miesto gyventojams registruotis į individualias konsultacijas dėl efektyvios darbo paieškos.


Projektas finansuojamas iš Klaipėdos miesto savivaldybės lėšų.

bottom of page