top of page

Milijonas klausimų apie pagalbą nukentėjusiems nuo nusikaltimų



2021 m. sausio 14 d. Lietuvos Respublikos Seime priimtas Lietuvos Respublikos pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims įstatymas Nr. XIV-169, kuriuo reglamentuojamas pagalbos teikimas nuo nusikalstamų veikų nukentėjusiems asmenims.


Nors ir priimtas įstatymas, įstatyme numatytos pirmojo kontakto institucijos, įpareigotos perduoti informaciją apie nukentėjusius asmenis, akredituotos 25 pagalbą teikiančios tarnybos, tačiau akivaizdu, jog kyla daugybė klausimų, susijusių su šio įstatymo sėkmingu įgyvendinimu – kas ir kaip turi nukreipti ar perduoti informaciją apie nukentėjusius asmenis pagalbai, koks asmuo yra laikomas nukentėjusiu asmeniu, kaip organizacijos, teikiančios pagalbą, pasiskirsto visoje Lietuvos teritorijoje, pagaliau kas atsakingas už šio įstatymo vykdymo priežiūrą ir kontrolę.


Kviečiame Jus į tarptautinio apskrito stalo „Milijonas klausimų apie pagalbą nukentėjusiems nuo nusikaltimų“ diskusiją, skirtą aptarti pagalbos nusikaltimų aukoms stiprinimo gaires bei šioje srityje veikiančių institucijų bendradarbiavimo struktūrą.


Diskusija vyks 2021 m. gruodžio 17 d., penktadienį, 13.00–15.45 val. Lietuvos Respublikos Seime, Konstitucijos salė, Gedimino pr. 53, Vilnius. Sinchroninis vertimas į lietuvių - anglų, anglų – lietuvių kalbomis.


Diskusiją galima stebėti nuotoliniu būdu Maloniai kviečiame jungtis, spaudžiant šią nuorodą: „Milijonas klausimų apie pagalbą nukentėjusiems nuo nusikaltimų“


Daugiau informacijos apie renginį ir renginio programą galite rasti čia

Apskritas stalas PROGRAMA
.pdf
Download PDF • 572KB


bottom of page