top of page

Pirmasis Lietuvoje Abolicionizmo muziejus


Lapkričio 25 d. startavo skaitmeninis Abolicionizmo muziejus. Tai pirmasis tokio pobūdžio muziejus ir vienas iš nedaugelio pasaulyje esančių abolicionistinio turinio skaitmeninių muziejų, skirtų edukuoti vizuomenę apie prostituciją ir prekybą žmonėmis seksualinio išnaudojimo tikslais.


Šis muziejus buvo sukurtas Koalicijos „Lietuva be prostitucijos“, nevyriausybinių organizacijų, išreiškiančių tvirtą poziciją prieš moterų ir vaikų išnaudojimą prostitucijos tikslais bei smurtą lyties pagrindu, tinklo siekiant gerinti Lietuvos ir tarptautiniu mastu visuomenės atpažinimą bei supratimą apie prostitucijos seksualinio išnaudojimo problematiką.

Koalicija „Lietuva be prostitucijos“ (toliau – Koalicija) suburta 2022 m. birželio mėn.

Koalicijos globėja Prof. Dalia Leinartė, JT moterų diskriminacijos panaikinimo komiteto narė ir buvusi pirmininkė, Vytauto Didžiojo universiteto profesorė ir Kembridžo universiteto Lucy Cavendish koledžo bendradarbė.





Šiuo metu muziejus veikia kaip prevencinė priemonė, kuri pateikia daugybę faktų, tyrimų rezultatų, išgyvenusiųjų prostituciją moterų balsus, Lietuvoje galiojančius įstatymus ir kitą informacinį turinį, kuris paprastu, interaktyviu būdu suteikia galimybę kiekvienam asmeniui įsigilinti į prostitucijos problematiką bei suprasti jos atsiradimo ir egzistavimo priežastis, kaip įtraukiama į prekybą žmonėmis bei kaip kovoti su seksualiniu išnaudojimo.




bottom of page