top of page

Darbas lygu laimei?


Gyvename laikotarpyje, kai darbas yra mums neabejotinai reikalingas tam, kad galėtume pragyventi, turėti namus, maisto ir leisti sau dalykus, kurie suteikia malonumą. Jau vaikai būdami augame suvokdami, jog ateis diena, kai turėsime ieškoti darbo ir pragyvenimo šaltinių. Toks natūraliu patapęs gyvenimo būdo suvokimas verčia susimąstyti - ar darbas suteikia laimę mūsų gyvenimams?


Darbas gali neabejotinai suteikti laimę, jei tai yra sritis, kurioje jaučiate save realizuojantys, kurioje augate kaip asmenybė bei kurioje darotę būtent tai, kas jums patinka. Tačiau net ir šiais galimybių pilnais laikais rasti darbą teikiantį malonumą nėra paprasta.


Dažnas mūsų pirmiausia ieško darbo tam, kad uždirbtų, o tik po to susimąsto apie tai, ar šis darbas patinka, yra įdomus ir neatima viso mūsų turimo laiko. Be abejonės galėjimas dirbti ir turėjimas galimybę dirbti mums suteikia laisvę jaustis saugiai ir finansiškai laisvai, tačiau svarbu nepamiršti, jog gyvename ne tam, kad dirbtume. Net ir labiausiai mėgstamas darbas neturėtų atimti iš mūsų viso turimo laiko ir energijos bei turėtų suteikti vertą finansinį užmokestį, kuris leistų jaustis oriai.


Mūsų laimė priklauso nuo to, kaip mes jos siekiame, kokius prioritetus keliame, kokias brėžiame ribas tiek darbe, tiek asmeniniame gyvenime, todėl dirbdami bet kokį darbą turime prisiminti, jog darbas pirmiausia yra mūsų galimybė jaustis laimingai, o ne našta, kuri atima laimę.

 

Mūsų Centras siūlo psichosocialinę pagalbą asmenims patiriantiems sunkumų įsidarbinant. Įgyvendindami Klaipėdos miesto savivaldybės inicijuotą Socialinę atskirtį patiriančių asmenų integracijos į darbo rinką projektą, siūlome miesto gyventojams registruotis į individualias konsultacijas dėl efektyvios darbo paieškos.


Projektas finansuojamas iš Klaipėdos miesto savivaldybės lėšų.


bottom of page