top of page

SMURTAS PRIEŠ MOTERIS - PANDEMIJA!


Pasibaigus išbandymų pilniems metams ir prasidėjus naujiems, deja išbandymai taip lengvai nesibaigia. Covid-19 viruso sukelta pandemija užleido erdvę smurto prieš moteris pandemijai. Tuo metu Lietuvoje, policijos skelbimu, pranešimų apie smurtą padaugėjo 20 procentų. Negana to, žmonių bendravimui persikėlus į socialines erdves su juo kartu persikėlė ir patyčios, seksualinis priekabiavimas bei kitos smurto formos.


Kiekvienas iš mūsų yra atsakingas dėl smurto prieš moteris, kuris kaip ir COVID-19 pandemija šiuo nelengvu laikotarpiu auga. Mūsų elgesys, atsakomybė ir rūpestis savimi bei šalia esančiu gali pakeisti situacija viena ar kita kryptimi, todėl rinktis mums.


 

Pagalba patyrusiems smurtą:

  • telefonu 8 700 55516 I; II; III; IV nuo 13:00 iki 16:00

  • tiesioginio internetinio pokalbio (LiveChat) metu I; II; III; IV; V nuo 09:00 iki 17:00


Šis straipsnis yra projekto „Smurtas artimoje aplinkoje: prevencija, apsauga, pagalba, bendradarbiavimas“ dalis. Projektą finansuoja Europos socialinis fondas, įgyvendina Moterų informacijos centras kartu su partneriais: Kauno apskrities moterų krizių centras, Visuomeninė organizacija „Moterų veiklos inovacijų centras“, Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras; VšĮ Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras, Lietuvos moterų lobistinė organizacija ir Tarptautinės policijos asociacijos (IPA) Lietuvos skyrius.








bottom of page